Κόσμος|15.05.2023 21:00

Οι ήττες του Πούτιν τον οδηγούν σε νέο διάταγμα: «Πολέμησε για τη Ρωσία και θα λάβεις ιθαγένεια»

Newsroom

Πληθαίνουν οι αναφορές για ήττες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης στο Μπαχμούτ ενώ η μισθοφορική εταιρεία Wagner, ζητά διαρκώς επιπλέον στήριξη, καθώς πληθαίνει ο αριθμός των μαχητών της που πέφτουν νεκροί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNN, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα νέο διάταγμα που διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης της ρωσικής ιθαγένειας για τους ξένους πολίτες που έχουν υπογράψει συμβόλαια στρατιωτικής θητείας με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή του πολέμου.

Υπεραπλουστεύεται η διαδικασία για ιθαγένεια

Όσοι υπέγραψαν «για ένα χρόνο» μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ιθαγένεια μέσω μιας απλουστευμένης διαδικασίας, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο.

Το νέο αυτό διάταγμα τροποποιεί το προηγούμενο διάταγμα που εξέδωσε ο Πούτιν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο απαιτούσε από όσου δεν είναι Ρώσοι πολίτες να υπηρετήσουν για τουλάχιστον ένα έτος και να συμμετέχουν ενεργά στη μάχη για τουλάχιστον έξι μήνες για να επιτύχουν επιτάχυνση της διαδικασίας απόκτησης ιθαγένειας.

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες επεκτείνουν παράλληλα την επιλεξιμότητα για απλουστευμένη απόκτηση ιθαγένειας στα μέλη των οικογενειών του στρατιωτικού προσωπικού.

«Βόμβα» από Washington Post: Ο Πριγκόζιν πρόδωσε τον Πούτιν; «Γελοιότητες» λέει ο ίδιος

Πρόδωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner; Δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψε πως ο άλλοτε έμπιστος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου προσφέρθηκε να αποκαλύψει στην ουκρανική κυβέρνηση τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

«Γελοιότητες» χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο Πριγκόζιν από την πλευρά του.

«Φαίνεται ότι πολεμώ για τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή (ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι ακολουθεί τις οδηγίες μου. Άρα το αριστερό μου χέρι είναι σε πόλεμο με το δεξί μου», σχολίασε ειρωνικά ο Πριγκόζιν.

«Γελοιότητες», συνέχισε, με απαξιωτικό τόνο σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσίευσε στο Telegram η υπηρεσία Τύπου του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ιθαγένειαΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραΡωσία