Κόσμος|16.05.2023 22:38

Εκλογές Τουρκία: Σε σύγχυση η αντιπολίτευση μετά το αποτέλεσμα – Στα χέρια του Ιμάμογλου η εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο

Newsroom

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου παίρνει στα χέρια του την εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, την ώρα που στην ενωμένη αντιπολίτευση επικρατεί έντονη αναστάτωση -μετά τα αποτελέσματα της 14ης Μαΐου.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στη χθεσινή (15/5) σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα, οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και οι δύο δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στον πρόεδρο της ενωμένης αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς βρέθηκαν τελείως εκτεθειμένοι τη βραδιά των εκλογών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαραντζιώτη για το OPEN.

Στα χέρια του Ιμάμογλου η εκλογική εκστρατεία

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Μαντσούρ Γιαβάς -δύο πρόσωπα που από την αρχή των εκλογικών διαδικασιών είχαν παραμεριστεί από τον Κιλιτσντάρογλου καθώς ήθελε να κρατήσει την προεδρία- έχουν μιλήσει σε δεκάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και έχουν κατηγορήσει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu για «μαύρη προπαγάνδα» και παραποίηση των αποτελεσμάτων -μεταξύ άλλων.

Έτσι, θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Ιμάμογλου απέλυσε τη διαφημιστική του ομάδα και οδήγησε σε παραίτηση τον υπεύθυνο του CHP για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, καθώς ήταν υπ' ευθύνη του η διαδικασία για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης προς τον αρχηγό του κόμματος και το επιτελείο του.

Από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει την εκστρατεία για τον β' γύρο των τουρκικών εκλογών ο Ιμάμογλου, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής από όλους τους αρχηγούς της ενωμένης αντιπολίτευσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΕκρέμ Ιμάμογλουεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώραΤουρκία