Κόσμος|16.05.2023 21:00

Εκλογές Τουρκία: «Έτσι κλάπηκαν οι ψήφοι» - Τι αποκάλυψε φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP

Newsroom

Ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εξηγεί αναλυτικά πως κλάπηκαν οι ψήφοι στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο Ντεμιρτάς αναφέρει ότι το Αναντολού ξεκινά με ψηλά ποσοστά Ερντογάν δίνοντας την εντύπωση ότι κερδίζει ο Ερντογάν. Στην αρχή δεν εισάγονται ψεύτικα δεδομένα, μετά η ροή δεδομένων επιβραδύνεται για λίγες ώρες».

Στη συνέχεια εξηγεί ότι αν η αντιπολίτευση δεν προβάλλει ένσταση, τότε τα πλαστά πρακτικά μπαίνουν στο σύστημα και ξεκινά η ροή των αποτελεσμάτων ξανά.

Όπως εξηγεί ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP, επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Σοϊλού. Ειδικά στις κάλπες της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ανατολίας αυτή η επιχείρηση διεξάγεται εδώ και χρόνια.

«Κλέβοντας 150 ψήφους από τις 20 χιλιάδες κάλπες, σημαίνει 3 εκατ. ψήφοι. Αρκετές να αλλάξει το αποτέλεσμα», είπε προσθέτοντας ότι «για χρόνια ο Ερντογάν κερδίζει τις εκλογές με αυτό τον τρόπο».

«Στην εφορευτική επιτροπή, άτομα της κυβέρνησης εγγράφτηκαν ως εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης και άρα δεν υπήρχε ένσταση για παρατυπία. Καταγράφεται η καταμέτρηση στο σύστημα χωρίς ένσταση», προσθέτει.

Από την πλευρά του το CHP έκανε ένσταση για δεδομένα που εισήχθησαν στο σύστημα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου και δεν ταιριάζουν με τα πρακτικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουTwitter