Κόσμος|18.05.2023 07:46

Τουρκία: Ενόχληση ΥΠΕΞ για την αγκυροβόληση αμερικανικού αντιτορπιλικού σε ελληνοκυπριακό λιμάνι

Μαρία Ζαχαράκη

Την ενόχλησή του για την παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ελληνοκυπριακό λιμάνι εκφράζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, δηλώνοντας ότι διαταράσσει τις ισορροπίες στο νησί εις βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σχετικά με την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ελληνοκυπριακό λιμάνι.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει μαζί με την ΤΔΒΚ, τα βήματα των ΗΠΑ στην περιοχή που διαταράσσουν τις ισορροπίες εις βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς πλήττουν τη μακροχρόνια ουδέτερη θέση της κομητείας αυτής όσον αφορά το νησί και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού. Καλούμε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτές τις πολιτικές.

Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚύπροςΤουρκοκύπριοιΗΠΑΤουρκίαειδήσεις τώρατουρκικό ΥΠΕΞ