Κόσμος|19.05.2023 23:32

Νέα πρόκληση τουρκικού ΥΠΕΞ για Γενοκτονία των Ποντίων: Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα και διαστρεβλώνουν την ιστορία

Newsroom

Προκλητική ανακοίνωση που στοχοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς και τους κατηγορεί για ψεύδη και διαστρέβλωση της ιστορίας σχετικά με την Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών για τον "Πόντο". Καθώς αυτοί οι ισχυρισμοί, οι οποίοι απέχουν πολύ από κάθε είδους λογική και σκεπτικό, δεν είναι παρά μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων.

Όλες οι δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίες δεν βασίζονται σε καμία ιστορική πληροφορία και σε κανένα έγγραφο, είναι ψέματα που αποσκοπούν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και αποτελούν ένα παράδειγμα [sic].
Όσοι αναζητούν μια επονείδιστη πραγματικότητα στο παρελθόν του τουρκικού έθνους, δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τίποτα άλλο από το να εξαπατούν τον εαυτό τους!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Οι Έλληνες να κοιτάξουν στον καθρέφτη»

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αντιστρέφει τις κατηγορίες περί θηριωδιών και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες ήταν εκείνοι που πριν από 100 χρόνια διέπραξαν βαναυσότητες στην Ανατολία!

«Όσοι ονειρεύονται τα 100 χρόνια πριν, θα πρέπει πρώτα να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Από αυτήν την άποψη, οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αιματοβαμμένες θηριωδίες των προγόνων τους στην Τρίπολη κατά τη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας ήταν υπήκοοι, και κατά την προσπάθεια κατοχής της Ανατολίας μεταξύ 1919-1922, και με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να απαντήσουν τι έκαναν στην Ανατολία.

Κατά συνέπεια, όσοι δεν θέλουν να δουν τις θηριωδίες και τις σφαγές στη βρώμικη ιστορία τους, δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα με τα βρώμικα παιχνίδια αντίληψης, με τα οποία επιχειρούν να την καλύψουν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να λυτρωθούν από τις ευθύνες τους ενώπιον της ιστορίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρατουρκικό ΥΠΕΞΠόντιοιΤουρκία