Κόσμος|25.05.2023 07:39

Οργή προκαλεί περιστατικό αστυνομικής βίας σε τρανσέξουαλ στους δρόμους του Μιλάνου

Newsroom

Οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει μια γυναίκα να δέχεται χτυπήματα με γκλομπ και ψεκασμούς με σπρέι πιπεριού από αστυνομικούς κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου.

Το βίντεο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το απόγευμα της Τετάρτης (24/05). Πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη, με κινητό τηλέφωνο από παράθυρο γειτονικού κτιρίου. Στο υλικό φαίνονται τέσσερις αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας της ιταλικής πόλης να προσπαθούν, χτυπώντας την έντονα στο κεφάλι και τα πλευρά, να ακινητοποιήσουν τη γυναίκα. Μάλιστα, το βίαιο περιστατικό συμβαίνει παρότι, από πλευράς της γυναίκας, δεν παρατηρείται καμία αντίσταση ή βίαιη συμπεριφορά, παρά μόνο άμυνα.

Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 41χρονη τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία. Πηγές του συνδικάτου της αστυνομίας (που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ο διοικητής της τοπικής Αστυνομίας), αναφέρουν ότι, πριν το βίαιο περιστατικό η γυναίκα βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ στην ανατολική πλευρά της πόλης. Γύρω στις 8.00 π.μ., «κάποιοι γονείς μαθητών σχολείου ανέφεραν την παρουσία της τρανς γυναίκας, σε εμφανή κατάσταση ψυχοφυσικής διαταραχής και ότι παρενοχλούσε κόσμο και επιχειρούσε να γδυθεί».

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με αναφορές, η 41χρονη συνοδεύτηκε στο περιπολικό με σκοπό να μεταφερθεί σε τοπικό αστυνομικό τμήμα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων. Εκεί, όταν το όχημα σταμάτησε, άρχισε να κλωτσάει δύο αστυνομικούς και, στη συνέχεια, επιχείρησε να διαφύγει. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες σχολιάζουν με οργή το περιστατικό αστυνομικής βίας. Από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας του Μιλάνου διενεργείται έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό. Η γυναίκα, όπως έγινε γνωστό, δέχτηκε μήνυση για αντίσταση κατά της αρχής. Το περιστατικό προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Μπέπε Σάλα, έκανε λόγο για «σοβαρή υπόθεση» ενώ, επί του θέματος τοποθετήθηκε και η γερουσιάστρια Ιλάρια Κούκι, αδελφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού άντρα που σκοτώθηκε το 2009 ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Η ίδια προανήγγειλε ότι σκοπεύει να φέρει την υπόθεση ενώπιον της ιταλικής ολομέλειας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δημοτική αστυνομίαειδήσεις τώρααστυνομική βίαΜιλάνοτρανσέξουαλ