Κόσμος|04.11.2018 15:48

Τα κορίτσια που αρραβωνιάζονται την ημέρα που γεννιούνται

Newsroom

Στα νοτιανατολικά της Κένυας, υπάρχει μια περιοχή στον ποταμό Τάνα όπου η παράδοση θέλει τα κορίτσια να «αρραβωνιάζονται» μόλις γεννηθούν. Όχι φυσικά με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά ο πατέρας τους δίνει το λόγο του σε μία συγκεκριμένη οικογένεια από την κοινότητα ότι το παιδί του θα παντρευτεί τον γιο τους μόλις μεγαλώσει. 

Με αυτό τον τρόπο, οι γονείς προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μέλλον των κοριτσιών τους καθώς επίσης και τη συνέχεια των ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις οικογένειες της κοινότητας. Η συμφωνία μεταξύ γονέων «κλείνει» όταν στο χέρι του κοριτσιού δεθεί ένα κομμάτι σκοινί που δείχνει ότι το μωρό είναι δεσμευμένο. 

Το BBC βρέθηκε σε αυτή την περιοχή της Κένυας και συνομίλησε με τους ντόπιους γι' αυτή την παράδοση, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν διαχρονικά ως μέρος της κουλτούρας τους. «Η κόρη δεν μπορεί να πάει κόντρα στην απόφαση του πατέρα της μεγαλώνοντας, γιατί εκείνος ξέρει τι είναι καλύτερο για το παιδί του», δηλώνει ένας πατέρας, που έχει αρραβωνιάσει την κόρη του από την ηλικία των 3 μηνών, μπροστά στην κάμερα. 

ανθρώπινα δικαιώματαΑφρικήπαιδί