Κόσμος|31.05.2023 10:11

Στην Κίνα ο Έλον Μασκ: Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών και θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της Tesla

Newsroom

Στην Κίνα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον ΜασκΟ δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε και συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Τσι Γκανγκ, ενώ θα επισκεφτεί και το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Σημειώνεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στη Σανγκάη.

Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚίναTeslaειδήσεις τώραΣαγκάηΈλον Μασκ