Κόσμος|31.05.2023 11:47

Μπάιντεν στον Ερντογάν: «Η Δύση είναι άδικη απέναντι στην Τουρκία» - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το τηλεφώνημα

Μαρία Ζαχαράκη

Η υπεύθυνη Άγκυρας της εφημερίδας Χουριέτ, Χαντέ Φιράτ, αποκαλύπτει σήμερα τις λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη Φιράτ, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Ερντογάν: «Νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι άδικη».

«Η συνομιλία Μπάιντεν - Ερντογάν άφησε άναυδη ακόμη και την αντιπροσωπεία που βρισκόταν στην Άγκυρα [σσ. ενν. όσους παρίσταντο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο πλευρό του Τούρκου προέδρου]. Ο Μπάιντεν είπε: ''Νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι άδικη''. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, η τουρκική αντιπροσωπεία σήκωσε το κεφάλι και αλληλοκοιτάχτηκαν. Στη συνέχεια ο Μπάιντεν είπε: ''Θέλω να προχωρήσουμε στο θέμα των F-16, αλλά υπάρχει ένας σουηδικός όρος στο Κογκρέσο. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν έκανε σχόλιο πάνω στο θέμα αυτό'', αναφέρει η Φιράτ, η οποία ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα επισκεφθούν την Τουρκία.

Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι έρχονται στην Τουρκία

Υπενθυμίζοντας το ρόλο διαμεσολαβητή της Τουρκίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η Χαντέ Φιράτ ανέφερε: «Πολλοί ξένοι αρχηγοί κρατών μας έχουν ενημερώσει για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία.

Κατά την διαδοχική αυτή επίσκεψη Πούτιν και Ζελένσκι θα συζητηθούν η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-16ΗΠΑΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΤζο Μπάιντενεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώρα