Κόσμος|01.06.2023 17:51

Υπό στενή παρακολούθηση ο Ιμάμογλου; Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών αναμένει οδηγίες από Ερντογάν ενόψει δημοτικών εκλογών

Μαρία Ζαχαράκη

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού, ο Εκρέμ Ιμάμογλου από την κυβέρνηση ενόψει των δημοτικών εκλογών της Τουρκίας σε 10 μήνες.

Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στον Ιμάμογλου από όλες τις πλευρές. Εάν είχε κατέβει ως προεδρικός υποψήφιος, η ποινή εναντίον του μπορεί να είχε επικυρωθεί πιο γρήγορα. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα ήταν σε θέση να κατέβει ως προεδρικός υποψήφιος και το ΑΚΡ θα αποκτούσε τον έλεγχο του δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Τώρα, ορισμένοι κύκλοι πιέζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου να γίνει αρχηγός του CHP. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει ήδη μία πρωτόδικη καταδίκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα τελεσιδικήσει και σε ανώτερο δικαστήριο, ξεχνιέται.

Ο Ιμάμογλου αντιμετωπίζει επίσης την πιθανότητα να τεθεί σε διαθεσιμότητα από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανά πάσα στιγμή. Το υπουργείο Εσωτερικών περιμένει τις οδηγίες του Τούρκου προέδρου. Εάν ο Ταγίπ Ερντογάν δώσει οδηγίες να αναλάβουν δράση, τότε ο Ιμάμογλου θα απομακρυνθεί από το αξίωμά του και θα οριστεί από την κυβέρνηση δήμαρχος, όπως και σε πολλές ΝΑ επαρχίες της Τουρκίας.

Η αντιπολίτευση ήδη χαράσσει σχέδια σε περίπτωση πολιτικής απαγόρευσης του Ιμάμογλου.

Βίντεο – σχέδιο σε περίπτωση πολιτικής απαγόρευσης του Ιμάμογλου:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαδημοτικές εκλογές ΤουρκίαΕκρέμ Ιμάμογλουεκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα