Κόσμος|01.06.2023 23:11

Νέες κατηγορίες σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι: Μοντέλο του Playboy τον μήνυσε για βιασμό

Newsroom

Ένα πρώην μοντέλο του Playboy που ισχυρίζεται ότι την νάρκωσε και τη βίασε πριν από πέντε και πλέον δεκαετίες ο Μπιλ Κόσμπι κατέθεσε αγωγή κατά του θρυλικού διασκεδαστή βάσει ενός νέου νόμου της Καλιφόρνιας που αίρει προσωρινά την παραγραφή των αστικών υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η αγωγή, που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης από τους δικηγόρους της Βικτόρια Βαλεντίνο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες, είναι η πρώτη γνωστή χρήση του νόμου στην Καλιφόρνια κατά του Κόσμπι, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο σε μια πολυετή και πολύπλευρη νομική μάχη εναντίον του 85χρονου. Βάσει του νόμου, οι κατήγοροι που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν ενήλικες, έχουν ένα χρονικό περιθώριο ενός έτους, το οποίο λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, για να διεκδικήσουν αποζημίωση, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν από τα φερόμενα ως εγκλήματα που έλαβαν χώρα.

«Δεν πρόκειται για χρήματα, αλλά για λογοδοσία», δήλωσε η 80χρονη Βαλεντίνο στην εφημερίδα Washington Post στην πρώτη της συνέντευξη για την υπόθεση λίγο πριν από την κατάθεση της αγωγής. «Ο βιασμός σου κλέβει κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί ή να αποκατασταθεί».

Η Βαλεντίνο δήλωσε ότι η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη δημοσιογράφο Ε. Τζιν Κάρολ της έδωσε ώθηση αυτοπεποίθησης.

«Το ότι κέρδισε την υπόθεσή της ήταν επιβεβαίωση ότι κάναμε το σωστό», δήλωσε η Βαλεντίνο.

Στη μήνυσή της, η Βαλεντίνο αναφέρει ότι γνώρισε για λίγο τον Κόσμπι το 1969, όταν ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια. Αργότερα, λέει, συναντήθηκαν τυχαία σε ένα εστιατόριο του Λος Άντζελες και ο Κόσμπι ήρθε να την χαιρετήσει αφού την είδε να κλαίει για τον πρόσφατο θάνατο από πνιγμό του 6χρονου γιου της. Αργότερα εκείνη την ημέρα της έδωσε ένα χάπι, λέει η ίδια.

«Ορίστε! Πάρε αυτό!» ισχυρίζεται ότι της είπε ο Κόσμπι. «Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Θα μας κάνει ΟΛΟΥΣ να νιώσουμε καλύτερα».

Η υπόθεση της Βαλεντίνο ακολουθεί τις αγωγές που κατατέθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους από έξι κατήγορους του Κόσμπι στο πλαίσιο ενός παρόμοιου νόμου στη Νέα Υόρκη, που συνήθως αναφέρεται ως διάταξη «lookback», η οποία έθετε ένα χρονικό περιθώριο ενός έτους που έληγε στο τέλος του 2022. Ο Κόσμπι, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση από τουλάχιστον 60 γυναίκες, έχει αρνηθεί ότι διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον οποιουδήποτε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεξουαλική κακοποίησηβιασμόςειδήσεις τώραΜπιλ ΚόσμπιΚαλιφόρνια