Κόσμος|06.06.2023 10:44

Γιατί τα Ηλύσια Πεδία έγιναν μία απέραντη τάξη; Κατακτήθηκε και ρεκόρ Γκίνες

Newsroom

Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι μετατράπηκε σε μία μεγάλη... τάξη την Κυριακή (4/6), για να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο!

Πάνω από 50.000 Γάλλοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπου κλήθηκαν να γράψουν στο χαρτί κείμενα που θα τους διάβαζαν. Τελικά, επελέγησαν 5.000 αιτούντες ηλικίας 10 έως 90 ετών για τους τρεις γύρους του διαγωνισμού.

Στη διάσημη λεωφόρο του Παρισιού τοποθετήθηκαν 1.799 θρανία για κάθε γύρο και οι διοργανωτές κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας!

Στον πρώτο μέρος του διαγωνισμού ο δημοσιογράφος Ωγκυστέν Τραπενάρ της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα» διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» -της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Αλφόνς Ντωντέ. Mε αυτή την πρώτη υπαγόρευση, που έγινε παρουσία των Guiness World Records, έσπασε και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο.

Ο δεύτερος γύρος αποτελείτο από την ανάγνωση της μυθιστοριογράφου Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colere sur un banc de pierre» και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ ΓκίνεςΓαλλίαδιαγωνισμόςειδήσεις τώραΠαρίσι