Κόσμος|08.06.2023 19:08

Γαλλία: Σοκ μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον παιδιών – Τι γνωρίζουμε για τον δράστη - Tρομακτικά βίντεο

Newsroom

Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του 32χρονου που σκόρπισε τον τρόμο το πρωί της Πέμπτης, μαχαιρώνοντας τέσσερα παιδιά και έναν ηλικιωμένο, σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας.

Ο δράστης ονομάζεται Abdalmasih H. είναι Σύρος, χριστιανός, αιτών άσυλο, που έφτασε στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2022. Το CNEWS μετέδωσε πως διέμενε στη Σουηδία για 10 χρόνια, όπου του χορηγήθηκε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα το 2022, ωστόσο η αίτηση που είχε υποβάλει στη Γαλλία απορρίφθηκε στις 4 Ιουνίου. Ο 32χρονος φέρεται να είναι παντρεμένος με  Σουηδή υπήκοο, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί, που είναι σήμερα τριών ετών.

Παγωτατζής, ο οποίος δραστηριοποιείται στο πάρκο, είπε μιλώντας στο CNEWS τον είχε δει σε αυτό πρόσφατα κι φαινόταν νευρικός. «Τον είχα ξαναδεί, καθόταν σε ένα παγκάκι εδώ και 2 – 3 ημέρες. Ήταν νευρικός, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι επρόκειτο να κάνει κάτι τέτοιο. Κοίταζε τη λίμνη όπως θα κοίταζε ο καθένας τη λίμνη. Είναι ένα μέρος όπου συνοδοί και γονείς φέρνουν μικρά παιδιά για να παίξουν. Συχνά το πρωί βλέπω περίπου 15 νήπια στη παιδική χαρά και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο BFM TV πως ο άνδρας «Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ’ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι». 

Μακρόν: Απολύτως άνανδρη η επίθεση 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως άνανδρη επίθεση», προσθέτοντας πως «το έθνος είναι σε σοκ».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση διέκοψε τις εργασίες της τηρώντας ενός λεπτού σιγή. «Υπάρχουν μερικά πολύ μικρά παιδιά που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και σας προσκαλώ να σεβαστείτε ενός λεπτού σιγή για αυτά, για τις οικογένειές τους, και έτσι, ελπίζουμε, οι συνέπειες αυτή η πολύ σοβαρή επίθεση δεν οδηγεί στο θρήνο του έθνους», δήλωσε ο πρόεδρος.

Η στιγμή της επίθεσης - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βίντεο που ανέβηκε στα social media δείχνει τον 32χρονο να τρέχει μέσα στο πάρκο, κραδαίνοντας μαχαίρι. Στη συνέχεια μπαίνει στην παιδική χαρά και προσεγγίζει μια γυναίκα με το παιδί της και το μαχαιρώνει. Ένα ζευγάρι που βρίσκεται δίπλα τους τρέχει για να σωθεί με το μωρό του αγκαλιά.

Στο βίντεο διακρίνεται και ένας άνδρας, ο οποίος ακολουθεί τον δράστη από την πρώτη στιγμή της και φορώντας την τσάντα σαν ασπίδα επιχειρεί να τον ακινητοποιήσει.

Σημειώνεται ότι τρία από τα θύματα του, δύο ανήλικοι και ο ενήλικας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


παιδιάεπίθεση με μαχαίριειδήσεις τώρατραυματίεςΓαλλία