Κόσμος|11.06.2023 15:39

ΚΤΕΛ… με φτερά: Εσείς θα πετάγατε με αυτό το διώροφο αεροπλάνο;

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Chaise Longue Economy Seat/Daily Mail
Chaise Longue Economy Seat/Daily Mail
Chaise Longue Economy Seat/Daily Mail
Chaise Longue Economy Seat/Daily Mail

Συχνά οι επιβάτες διαμαρτύρονται για τον περιορισμένο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια τους στα αεροπλάνα, ωστόσο ένας 23χρονος μηχανικός ίσως έχει βρει τη λύση.

Ο Nunez Vicente από τη Βαρκελώνη σχεδίασε ένα διώροφο κάθισμα αεροπλάνου, που αφήνει έξτρα χώρο για τα πόδια. Το Chaise Longue Economy Seat ταιριάζει σε κάθε διάδρομο μεσαίου μεγέθους και ο νεαρός μηχανικός ελπίζει ότι θα αναβαθμίσει την εμπειρία των πτήσεων μεγάλης διάρκειας.

Το κάθισμα επιτρέπει στους επιβάτες να βάλουν την καρέκλα τους σε ανάκλιση, χωρίς να ανησυχούν για το αν θα ενοχλήσουν τον επιβάτη που κάθεται από πίσω τους, καθώς το κάθισμα του θα βρίσκεται σε άλλο όροφο. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, που ίδρυσε ο 23χρονος, όλες οι θέσεις έχουν άνκλιση 125 μοιρών, ενώ το τραπεζάκι είναι ενσωματωμένο στην καρέκλα. Ο κάτω όροφος είναι ιδανικός για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, γιατί για να βρεθεί να βρεθεί κανείς στον πάνω θα χρειαστεί να ανέβει δύο σκαλιά. Οι επιβάτες θα μπορούν  να τεντώσουν τα πόδια τους αλλά και να τα στηρίξουν. 

Ο Vicente κατασκεύασε το αρχικό μοντέλο το 2021, χρησιμοποιώντας ξύλα. Έκτοτε, σημαντικοί παράγοντες της αεροναυτικής βιομηχανίας έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί του συμπεριλαμβανομένου του Sir Tim Clark, προέδρου της Emirates. Η ιδέα του πρόσφατα δοκιμάστηκε και στο Metaverse, όπου μπορεί κανείς να δει τα διώροφα καθίσματα. 

«Είμαι περήφανος για ό,τι έχω πετύχει, αλλά είμαι ακόμα πιο περήφανος για όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μου, βοηθώντας με και παρακινώντας, γιατί  χάρη σε αυτούς βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι σήμερα», έγραψε ο 23χρονος στο Instagram τον περασμένο Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι η διώροφη θέση εκτιμάται πως μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροπλάνων, αυξάνοντας ταυτόχρονα το περιθώριο κέρδους των αεροπορικών εταιρειών. 

Ο Vicente απαντά σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι «δουλεύει» για τη βιομηχανία και ότι με το σχέδιο του θα κάνει χειρότερη την εμπειρία των επιβατών που πετάνε στην οικονομική θέση πως στόχος του είναι να κάνει την οικονομική θέση καλύτερη «για όλους εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβότερα εισιτήρια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαθίσματαπτήσηαεροπλάνο