Κόσμος|13.03.2019 17:29

Το κίνημα των γυμνών γυναικών σχεδιάζει δράση σε παραλία της Κρήτης!

Κώστας Ασημακόπουλος

Eίναι το κίνημα «Strip and Dip» που ολοένα κερδίζει περισσότερα μέλη και ετοιμάζει δράσεις σε πολλές κοσμοπολίτικες παραλίες του πλανήτη μεταξύ των οποίων και σε δύο ελληνικές στην Κρήτη χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι ημερομηνίες της δράσης.

Χιλιάδες γυμνές γυναίκες ανήμερα της γιορτής της γυναίκας την περασμένη Παρασκευή κατέβηκαν σε παραλία της Ιρλανδίας για να δημιουργήσουν παγκόσμιο ρεκόρ αλλά με βασικό σκοπό την διάδοση δυνατών κοινωνικών μηνυμάτων όπως η συγκέντρωση χρημάτων για τα κακοποιημένα παιδιά αλλά και για τις γυναίκες με καρκίνο.

Ρεκόρ 2.505 γυμνών γυναικών

Καταγράφηκε η παρουσία 2.505 γυναικών που απελευθερώθηκαν από τα ρούχα τους και έγραψαν την δική τους ιστορία. Πολλές από τις γυναίκες που κατέβηκαν γυμνές στην παραλία έχουν χτυπηθεί από μορφές καρκίνου και κάποιες από αυτές δίνουν ακόμα τη μάχη τους.

Η δράση «Strip and Dip» στην Ιρλανδία (foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters)

Αθλήτριες και επώνυμες

Η εκδήλωση «Strip and Dip» πραγματοποιήθηκε στην παραλία Maghermore στο Wicklow της Ιρλανδίας. Γυναίκες από ολόκληρη την Ιρλανδία αλλά και αρκετές χώρες της Ευρώπης είχαν δυναμική παρουσία. Συμμετείχαν ενήλικες γυναίκες κάθε ηλικίας, από κάθε κοινωνική τάξη. Μάλιστα λέγεται πως συμμετείχαν πολλές κορυφαίες αθλήτριες αλλά και επώνυμες γυναίκες που όμως κράτησαν την ανωνυμία τους για να μην προσωποποιήσουν τα δυνατά μηνύματα της εκδήλωσης. 

«Η απάντηση της γυναικείας δύναμης»

Τα προηγούμενα παγκόσμια ρεκόρ κατείχαν η Αυστραλία που τον Μάρτιο του 2015, 786 γυναίκες είχαν κολυμπήσει γυμνές σε παραλία του Περθ και η Φινλανδία σε φεστιβάλ του 2017 όταν 789 γυναίκες πέταξαν τα ρούχα του και κολύμπησαν στα παγωμένα νερά.

«Είναι η απάντηση της γυναικείας δύναμης, είμαι μία καταιγίδα συναισθημάτων και σωμάτων στη μάστιγα του αιώνα. Εχουμε την κυριότητα του σώματος μας και αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα μας», είπε μία γυναίκα που συμμετείχε στην δράση.  

Σπορπαγκόσμιο ρεκόρΙρλανδίαγυναίκα