Κόσμος|13.06.2023 19:05

Ανατροπή ποταμόπλοιου στη Νιγηρία: Δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν - Αναφορές για έλλειψη προστατευτικών μέτρων

Newsroom

Δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν μετά την ανατροπή ποταμόπλοιου στην κεντρική Νιγηρία. Από τα έως τώρα στοιχεία, προκύπτει πως τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Al Jazeera ότι το πλοίο, που ταξίδευε κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα, μετέφερε καλεσμένους γάμου που επέστρεφαν στην πολιτεία Κουάρα από μια τελετή στην κοντινή πολιτεία Νίγηρας.

Όπως μεταδίδει απεσταλμένος του μέσου στη Νιγηρία, έχουν ήδη τελεστεί κηδείες «για τουλάχιστον 60 άτομα που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα».

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες δεν φορούσαν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως σωσίβια», μεταδίδει ο δημοσιογράφος Ahmed Idris, γνωστοποιώντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία δεν έχει -προς το παρόν- επιβεβαιώσει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή πόσοι επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο φέρεται να ήταν υπερφορτωμένο.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια ατυχήματα στην περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στη συμβολή των ποταμών Νίγηρα και Μπένουε, δύο από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Αφρικής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίγηραςειδήσεις τώραπλοίονεκροίΝιγηρία