Κόσμος|17.06.2023 10:53

Η επανάσταση των... γρύλων: Η Νεβάδα μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη και έχει γεμίσει έντομα - Απίστευτες εικόνες

Newsroom

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στη Νεβάδα τις τελευταίες ώρες, καθώς η πόλη Έλκο μαστίζεται κυριολεκτικά από... γρύλους! Τα έντομα είναι κυριολεκτικά παντού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, οι «γρύλοι μορμόνοι» μπορούν να γίνουν μεγαλύτεροι από δύο ίντσες και βρίσκονται σε λιβάδια δυτικά του ποταμού Μιζούρι αλλά και σε όλη τη Νεβάδα. Τρώνε φυτά, γρασίδι, θάμνους και καλλιέργειες, όπως αναφέρει το USAtoday.

«Για να φέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο είχαμε ανθρώπους εκεί έξω με φυσητήρες φύλλων, με σκούπες, σε ένα σημείο είχαμε ακόμη και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, μόνο και μόνο για να σπρώξουμε τους σωρούς των γρύλων και να τους μετακινήσουμε» δήλωσε ο Steve Burrows, διευθυντής κοινοτικών σχέσεων στο Northeastern Nevada Regional Hospital.

Τα έντομα αυτά δεν είναι αληθινοί γρύλοι, αλλά είναι «μακρυκεράτιες ακρίδες», ονόματι τεττιγονίδες. «Μοιάζουν με χοντρές ακρίδες που δεν μπορούν να πετάξουν», σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Νεβάδα. Οι ενήλικοι γρύλοι μορμόνοι έχουν μακριές κεραίες και γυαλιστερό εξωσκελετό.

Αν εμφανιστούν μαζικά, μπορεί να οδηγήσουν σε διάβρωση εδάφους, σε κακή ποιότητα υδάτων, στην εξάντληση των θρεπτικών στοιχείων των εδαφών καθώς και σε άλλες ζημιές στη γη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑΝεβάδαακρίδεςειδήσεις τώραέντομοέντομα