Κόσμος|20.06.2023 14:55

Έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής - Φόβοι για σκάνδαλα και σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες

Newsroom

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποίησε η γαλλική οικονομική αστυνομία. Οι έρευνες αφορούν οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση κρατικών κονδυλίων. 

Δυνάμεις της οικονομικής αστυνομίας επισκέφτηκαν τα γραφεία του «Παρίσι 2024» και τα γραφεία της SOIDEO, της δημόσιας υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τις ολυμπιακές υποδομές. 

Μία από τις προκαταρκτικές έρευνες ξεκίνησε το 2017 και αφορά τις κατηγορίες της σύγκρουσης συμφερόντων, υπεξαίρεσης δημόσιων πόρων, ευνοιοκρατίας  γύρω από την απονομή συμβολαίων.
Η δεύτερη προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το 2022 και αφορά και πάλι τις τις κατηγορίες της σύγκρουσης συμφερόντων, ευνοιοκρατία γύρω από την απονομή συμβολαίαων. Είχε προηγηθεί έλεγχος από τη γαλλική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς, σύμφωνα με την οικονομική εισαγγελία.
 
Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος και δήλωσε ότι συνεργάζονται με την οικονομική αστυνομία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώραΓαλλίααστυνομία