Κόσμος|21.06.2023 07:58

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Αχτίδα ελπίδας για τους 5 επιβαίνοντες - Ακούστηκαν ήχοι, που έμοιαζαν με χτυπήματα

Newsroom

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό. Μάλιστα τα ξημερώματα της Τετάρτης, έγινε γνωστό το πρώτο θετικό νέο αναφορικά με το υδάτινο θρίλερ που έχει καθηλώσει τον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το CNN, πληρώματα που συμμετείχαν στις έρευνες άκουσαν ήχους χτυπημάτων με χρονική απόσταση μισής ώρας μεταξύ τους, γεγονός μπορεί να αποδεικνύει ότι οι τουρίστες του Τιτανικού είναι ακόμα εν ζωή και περιμένουν να τους σώσουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar που αξιοποιήθηκε από τις Αρχές, κατέγραψε αντίστοιχους ήχους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε ακριβώς συνέβη αυτό.

Μια μεταγενέστερη ενημέρωση που εστάλη το βράδυ της Τρίτης υποδηλώνει ότι ακούστηκαν περισσότεροι ήχοι, αν και δεν περιγράφονται πια ως «χτύπηματα».

Οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρύχιου Titan έχουν  λιγότερες από 35 ώρες στη διάθεση τους για να κρατηθούν στη ζωή, όμως η είδηση  ενισχύει τις ελπίδες για τον εντοπισμό τους. 

Την ίδια στιγμή στην περιοχή, οι έρευνες πλέον επεκτείνονται σε μεγαλύτερο βάθος, ενώ η Γαλλία στέλνει ωκεανογραφικό πλοίο, εξοπλισμένο με ρομπότ, ενώ στην περιοχή ερευνών συρρέουν ειδικά σκάφη τα οποία «χτενίζουν» μια περιοχή 30.000 τετραγωνικών μέτρων

Το χρονικό

Ομάδες έρευνας και διάσωσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν τουριστικό υποβρύχιο με πέντε επιβαίνοντες, που επρόκειτο να κάνει περιήγηση στον Τιτανικό. Η επαφή με το Titan, χάθηκε μία ώρα και 45 λεπτά με την κατάδυσή του το απόγευμα της Κυριακής.

Οι επιβάτες  είχαν πληρώσει 250.000 δολάρια ο καθένας για να θαυμάσουν από κοντά το κουφάρι του Τιτανικού. Ανάμεσα τους ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ, κάτοχος τριών ρεκόρ Γκίνες, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ κι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Πακιστάν, ο Σαχζάντα Νταβούντ με τον 19χρονο γιο του.

Στη μοιραία κατάδυση του Τιτάνα πιστεύεται ότι βρισκόταν και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σκάφους Στόκτον Ρας. Σε παλαιότερο βίντεο ο ίδιος είχε αναλάβει την ξενάγηση στο εσωτερικού του, εστιάζοντας στο πόσο απλός είναι ο χειρισμό τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιτανικόςειδήσεις τώραυποβρύχιοέρευνεςήχος