Κόσμος|23.06.2023 10:58

Εξελίξεις στην υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν: Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της επιτηρήτριας όπλων της ταινίας «Rust»

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην υπόθεση του πυροβολισμού στα γυρίσματα της ταινίας Rust του Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς η επιτηρήτρια όπλων που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σχετικά με τον θάνατο ενός κινηματογραφιστή κατηγορείται και για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων επειδή φέρεται να έδωσε ναρκωτικά σε κάποιον άλλο την ημέρα των γυρισμάτων.

Η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ «μετέφερε ναρκωτικά σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη, τη δίωξη ή την καταδίκη της ίδιας», ανέφεραν οι ειδικοί εισαγγελείς που διορίστηκαν στην υπόθεση σε δικαστική κατάθεση στην κομητεία Σάντα Φε του Νέου Μεξικού. Δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο δικηγόρος της Γκουτιέρεζ-Ριντ, ο Τζέισον Μπόουλς, χαρακτήρισε την κίνηση «εκδικητική».

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι μετά από 20 μήνες έρευνας, ο ειδικός εισαγγελέας ρίχνει τώρα μια εντελώς νέα κατηγορία εναντίον της κ. Γκουτιέρεζ Ριντ, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή καταθέσεις μαρτύρων, εργαστηριακές εκθέσεις ή στοιχεία που να την υποστηρίζουν», ανέφερε ο Μπόουλς σε δήλωσή του.

Η Γκουτιέρεζ-Ριντ είναι η μόνη κατηγορούμενη στην υπόθεση, αφού οι εισαγγελείς τον Απρίλιο απέσυραν την κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του Μπάλντουιν, ο οποίος σημάδευε με όπλο την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια μιας πρόβας όταν αυτό εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα το 2021. Οι εισαγγελείς μπορούν ακόμη να υποβάλουν εκ νέου κατηγορίες εναντίον του Μπάλντουιν.

Η νέα κατηγορία έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν σε δικαστική κατάθεση ότι η Γκουτιέρεζ-Ριντ έπινε και κάπνιζε μαριχουάνα τα βράδια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Rust και πιθανότατα ήταν μεθυσμένη την ημέρα που τοποθετήθηκε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν.

Ο Μπόουλς χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό «δολοφονία χαρακτήρα» από τους εισαγγελείς με μια αδύναμη υπόθεση, την οποία η υπεράσπιση ζήτησε από δικαστή να απορρίψει.

Στη δική του κατάθεση την Πέμπτη, ο Μπόουλς αποκάλυψε ότι είχε συμπεριληφθεί κατά λάθος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στην εισαγγελέα από τον επικεφαλής ερευνητή της στην υπόθεση, ο οποίος κατακεραύνωσε την αντίδραση των αστυνομικών αρχών στους πυροβολισμούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλεκ Μπάλντουινναρκωτικάταινίαειδήσεις τώρα