Κόσμος|24.06.2023 12:21

Σκληρή απάντηση της Βάγκνερ στον Πούτιν: «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Newsroom

Άμεση ήταν η απάντηση της μισθοφορικής οργάνωσης της Βάγκνερ στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος με διάγγελμά του είπε ότι θα υπάρχει τιμωρία για την ανταρσία που προκάλεσε ο επικεφαλής της ομάδας ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, μέσω μηνύματος στο Telegram, η Βάγκνερ απάντησε στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ως εξής: «Ο Πούτιν έκανε λανθασμένη επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο».

Μετά το έκτακτο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, ο Πριγκόζιν με ηχητικό του μήνυμα δηλώνει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε «μέγα λάθος» που τον αποκάλεσε προδότη. «Κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί μετά από αίτημα του προέδρου... Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά και το ψέμα», λέει. «Είμαστε πατριώτες και όσοι είναι εναντίον μας είναι αυτοί που μαζεύτηκαν γύρω από τους μπάσταρδους», κατέληξε ο Πριγκόζιν.

Πούτιν: Δεχτήκαμε πισώπλατη μαχαιριά - Αναπόφευκτη η τιμωρία τους

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε έκτακτο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό και διαβεβαίωσε ότι αγωνίζεται για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού του και ότι η χώρα χρειάζεται την ενότητα όλων των δυνάμεών της.

Όπως είπε διακυβεύεται το μέλλον της Ρωσίας, περιγράφοντας τις ενέργειες της Βάγκνερ - την οποία δεν κατονομάζει πουθενά στο διάγγελμα- ως «πισώπλατη μαχαιριά», ενώ κάλεσε όσους «εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία» της εταιρείας μισθοφόρων.

Παράλληλα, τόνισε πως «οι υψηλές φιλοδοξίες ορισμένων οδήγησαν σε "εσχάτη προδοσία"», ενώ μιλά και για «εσωτερική προδοσία». 

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί παράλληλα πως είναι «αναπόφευκτη η τιμωρία» όσων διχάζουν τη ρωσική κοινωνία.

Όπως τονίζει, το «ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε αρκετές άλλες περιοχές».

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον ρωσικό λαό ότι έχουν δοθεί όλες οι «απαραίτητες εντολές» για την αντιμετωπιστεί η κρίση και πως θα κάνει το παν για να προστατεύσει τη Ρωσία και το Σύνταγμα της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινΒάγκνερΓεβγκένι ΠριγκόζινΡωσία