Κόσμος|24.06.2023 16:28

Ανταρσία Βάγκνερ: Εντολή Πούτιν για φυλάκιση όποιου παραβιάσει τον στρατιωτικό νόμο - Ο Μπλίνκεν ενημέρωσε τους G7

Newsroom

Την ώρα που η Ρωσία βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας της ανταρσίας του μισθοφορικού τάγματος της Βάγκνερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο νόμο, ο οποίος επιτρέπει την φυλάκιση 30 ημερών για όποιον παραβιάσει τον στρατιωτικό νόμο σε όσα μέρη εκείνος έχει επιβληθεί, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι βρέθηκαν μετρητά στο γραφείο του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη τα οποία ανέρχονται σε 4 δισεκατομμύρια ρούβλια (δηλαδή 43 εκατομμύρια ευρώ ).

Το Reuters αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι τα χρήματα -που βρέθηκαν σε χαρτόκουτα σε οχήματα κοντά στο γραφείο του από την υπηρεσία ασφαλείας FSB- ήταν για να καλύψουν μισθούς και άλλα έξοδα για τους μαχητές του μισθοφορικού τάγματος Βάγκνερ του οποίου και ηγείται.

Ο Μπλίνκεν ενημέρωσε τους G7

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στο Twitter ότι μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους καθώς η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται», ανέφερε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΡωσίαΒάγκνερΑντονι Μπλίνκενειδήσεις τώραΒλαντίμιρ Πούτιν