Κόσμος|25.06.2023 15:57

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Όταν ο σκληροπυρηνικός επικεφαλής των μισθοφόρων της Βάγκνερ έγραφε βιβλία για παιδιά

Newsroom

Δε θα μπορούσε εύκολα κανείς να φανταστεί ότι, ο επικεφαλής των μισθοφόρων της ομάδας Βάγκνερ και παρ’ ολίγον πραξικοπηματίας της Ρωσίας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, θα μπορούσε, με κάποιο τρόπο να συνδέεται με την παιδική λογοτεχνία.

Όμως, ο πρώην σεφ του Πούτιν έχει, στο παρελθόν, εκτίσει 9ετή ποινή για κλοπή, παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές και κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και, σύμφωνα με τους The Moscow Times, υπάρξει συγγραφέας ενός παιδικού βιβλίου.

Ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού μέσου, το 2004 ανέλαβε τη συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου με τα δύο μικρά παιδιά του, Πωλίνα και Πάβελ. Τα αντίτυπα που δημοσιεύτηκαν από το εν λόγω βιβλίο ήταν μερικές μόλις χιλιάδες, ωστόσο, πιθανότατα το πόνημά του δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Μια ιστορία για ένα μικροσκοπικό αγόρι που ζει σε έναν πολυέλαιο

Το βιβλίο, με τον τίτλο «Indraguzik», αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού και της αδερφής του που ζουν με την οικογένειά τους μέσα σε έναν τεράστιο πολυέλαιο θεάτρου. Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρεται ότι, η Πωλίνα και ο Πάβελ ήταν αυτοί που πρότειναν τα ονόματα για τους κύριους χαρακτήρες και έπεισαν τον πατέρα τους «να εφεύρει μια ιστορία για ένα μικροσκοπικό αγόρι που ονομάζεται Indraguzik και την αδερφή του Indraguza».

Τα δύο παιδιά του Πριγκόζιν, μάλιστα, είναι και επισήμως οι συγγραφείς του βιβλίου. Στον πρόλογό του, ωστόσο, αναφέρεται πρόκειται για προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του Πριγκόζιν με την κόρη και τον γιο του. Το «Indraguzik» τυπώθηκε σε μόλις 2.000 αντίτυπα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαιδικό βιβλίοΒλαντίμιρ ΠούτινΓεβγκένι ΠριγκόζινΡωσίαΒάγκνερ