Κόσμος|27.06.2023 11:00

Χιμπατζής βλέπει ουρανό για πρώτη φορά: Ζούσε για χρόνια σε ένα κλουβί ως πειραματόζωο - Συγκινητικές εικόνες

Newsroom

Άκρως συγκινητικό είναι βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει την πρώτη φορά που η χιμπατζής Βανίλα είδε τον ουρανό. Πρόκειται για μία επιζήσασα του διαβόητου Εργαστηρίου Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής σε Πιθήκους (LEMSIP) της Νέας Υόρκης που πλέον βρήκε σπίτι στο καταφύγιο Save the Chimps στο Fort Pierce της Φλόριντα.

Η Βανίλα δεν είχε βγει ποτέ έξω από ένα κλουβί μικρότερο των 0,50 τ.μ. Έζησε στο διαβόητο εργαστήριο -το οποίο έκλεισε το 1997- μέχρι τα δύο της χρόνια.

Στο συγκινητικό βίντεο -το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Πρωτευοντολόγων στο Ρίνο από τον Dr. Andrew Halloran της Save the Chimps- φαίνεται να την υποδέχεται με μια τεράστια αγκαλιά ο αρσενικός χιμπατζής Ντουάιτ.

«Στην Καλιφόρνια, η Βανίλα ζούσε με λίγους χιμπατζήδες μέσα σε ένα κλουβί με συρματόπλεγμα, χωρίς γρασίδι», δήλωσε ο Halloran στην εφημερίδα The Post.

Η Βανίλα έχει ήδη συνηθίσει το νέο της σπίτι, είναι πολύ φιλική, έχει δεθεί πολύ με τον Ντουάιτ και του... κλέβει καθημερινά το φαγητό!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπειράματαχιμπατζήδες