Κόσμος|28.06.2023 18:45

Άφαντος ο στρατηγός Αρμαγεδδών μετά την ανταρσία της Wagner: Πληροφορίες ότι ανακρίνουν τον Σεργκέι Σουροβίκιν

Newsroom

Άφαντος είναι μετά την ανταρσία της Wagner ο Σεργκέι Σουροβίκιν γνωστός και ως «στρατηγός Αρμαγεδδών», λόγω της βαρβαρότητας που υπέδειξε στον πόλεμο της Συρίας. Ο Σουροβίκιν φέρεται να ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν γνώριζε κάτι για την ανταρσία.

Πριν από λίγες ημέρες Αμερικάνοι αξιωματούχοι διέρρευσαν ότι ένας κορυφαίος Ρώσος στρατηγός γνώριζε ότι ο Πριγκόζιν σχεδίαζε να στασιάσει κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία. Ο στρατηγός αυτός φέρεται να είναι Σεργκέι Σουροβίκιν, που είναι γνωστό ότι διατηρεί σχέσεις με τη Wagner. 

Ωστόσο, σχολιαστές προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ ίσως επιχειρούν να υπονομεύσουν τον Σουρόβικιν, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα ικανός και αδίστακτος.

Ο Σουροβίνικιν απηύθυνε το Σάββατο απηύθυνε έκκληση στους μαχητές της Wagner να επιστρέψουν στις βάσεις τους και αποκάλυψε ότι τον είχαν διατάξει να επιστρέψει στη Μόσχα από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

«Πριν να μην είναι πολύ αργά, είναι απαραίτητο να υπακούσουμε στην εντολή του εκλεγμένου από το λαό προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», έλεγε ο Σουροβίκιν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραΡωσίαΒάγκνερΓεβγκένι Πριγκόζιν