Κόσμος|30.06.2023 12:06

VIP μέλος της Βάγκνερ ο «στρατηγός Αρμαγεδδών» του Πούτιν - Η τύχη του αγνοείται

Μαρία Ανδρικάκη

Μετά την απορία των τελευταίων ημερών για το πού μπορεί να βρίσκονται τα πρωτοπαλίκαρα του Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο της Ουκρανίας, έπειτα από την αποτυχημένη εξέγερση της Βάγκνερ, έγγραφα που έχει στην κατοχή του το αμερικανικό δίκτυο CNN θέλουν τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν να είναι μυστικό «VIP μέλος» της μισθοφορικής ομάδας, ερήμην του Προέδρου.

Έχει αριθμό εγγραφής στην Βάγκνερ

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ρωσικής αεροπορίας και «Στρατηγός Αρμαγεδδών», όπως έχει χαρακτηριστεί, εξαιτίας της σφοδρής και βίαιης στρατηγικής του στη Συρία (είναι ο «αρχιτέκτονας» των ρωσικών βομβαρδισμών, στο πλευρό του Άσαντ), φέρεται να έχει προσωπικό αριθμό εγγραφής στη Βάγκνερ και το όνομά του να φιγουράρει μεταξύ άλλων 30 ανώτατων Ρώσων στρατιωτικών και αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών.

Αγνοείται από το Σάββατο

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το Σάββατο, όταν και κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο ζητούσε από τον βαγκνερικό ηγέτη, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να σταματήσει την ανταρσία. Έκτοτε, είναι άφαντος, με δημοσιεύματα να τον θέλουν υπό κράτηση. Η Βάγκνερ δεν απάντησε σε αίτημα του CNN για σχόλιο, ενώ άγνωστο παραμένει, επίσης, το τι προνόμια έχει ένα VIP μέλος της μισθοφορικής ομάδας.

Κατά τη σύντομη εξέγερση, οι μαχητές της Βάγκνερ κατάφεραν να καταλάβουν ολοκληρωτικά την πόλη του ρωσικού Νότου, Ροστόφ -ον-Ντον, μέσα σε λίγη, μόλις, ώρα, χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση από τον ρωσικό τακτικό στρατό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒάγκνερΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώρα