«Θετική συγκυρία» χαρακτηρίζει ο Τύπος στην Τουρκία τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Μαρία ΖαχαράκηΗ συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου, που εκτιμά ως μάλλον θετική τη συγκυρία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθούν τετ α τετ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11-12 Ιουλίου.
Άρθρο του Αϊντίν Χασάν στην εφημερίδα Μιλιέτ με τίτλο «Ο δείκτης ξαναδείχνει ειρήνη στο Αιγαίο» αναφέρει ότι: «Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Τουρκία, ξαναγεννήθηκαν οι ελπίδες για ειρήνη στο Αιγαίο. Η πρώτη συνάντηση μετά την επανεκλογή του Ερντογάν και του Μητσοτάκη πρόκειται να γίνει στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας στο Βίλνιους. Μετά τις εκλογές, οι δύο πλευρές του Αιγαίου ήρθαν σε συμφωνία ώστε να μεταφερθεί ο διάλογος σε επίπεδο ηγετών. Σε περίπτωση όπου εξελιχθεί θετικά η συνάντηση αυτή, ενδέχεται τους επόμενους μήνες να συνεδριάσει εκ νέου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο».
Εκτενή δημοσιεύματα υπάρχουν και στον υπόλοιπο τουρκικό Τύπο:
Ακσάμ: Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Ερντογάν τον Ιούλιο
«Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν προετοιμάζεται για έναν έντονο διπλωματικό μαραθώνιο αυτό το καλοκαίρι και ότι θα είναι σε επιφυλακή για τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ».
Γενί Μπιρλίκ: Διπλωματικός Μαραθώνιος
«Τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Τα ελληνικά μέσα έγραψαν ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για έναν έντονο διπλωματικό μαραθώνιο αυτό το καλοκαίρι».
Ντιριλίς Ποστασί: Το μάτι του γείτονα στον Ερντογάν
«Ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν προετοιμάζεται για έναν διπλωματικό μαραθώνιο».
- Η πρώτη ενημέρωση Μαρινάκη: Τι είπε για συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και Σπαρτιάτες - Ποια υπουργεία επισκέπτεται πρώτα ο Μητσοτάκης
- ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνα και παρουσία Τσίπρα πρόεδρος της Κ.Ο. ο Φάμελλος - Φωτογραφίες από την πρώτη συνεδρίαση
- Μηχανογραφικό δελτίο 2023: Τμήματα με χαμηλές βάσεις, που προφέρουν «δυνατές» ευκαιρίες - Πού μπορούν να εργαστούν οι απόφοιτοι
- «Μίσος σαν τα γαλλικά προάστια»: 5+1 ταινίες για την γκετοποίηση και την αστυνόμευση στη Γαλλία
- Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά το νέο «μαχαίρι» από Σαουδική Αραβία και Ρωσία
- «Καμίνι» και η Κεντρική Ευρώπη: Η Γερμανία και η Πολωνία προετοιμάζονται για 40αρια - «Λιώνουν» Γαλλία, Βρετανία και Ελβετία
- «Πάνω από τους μισούς αγνοούμενους θα είναι νεκροί» : Μάχη με το χρόνο και τους μετασεισμούς δίνουν οι διασώστες στη Βενεζουέλα
- Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυροβολισμό στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου - Δίνει μάχη για τη ζωή της
- Φωτιά στη Βοιωτία: Στη μάχη εναέρια μέσα - Εστάλη 112