Κόσμος|06.07.2023 09:41

Τρομακτική περιγραφή επιβάτη του αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη: Όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία, το αεροπλάνο έτρεμε

Newsroom

Τις στιγμές αγωνίας που έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της Aegean από Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, η οποία έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη της Ιταλίας, περιέγραψε ο τραγουδιστής Chesney Hawkes, ο οποίος ήταν επιβάτης στο αεροσκάφος τύπου A320.

Ο Hawkes ταξίδευε προς την Ισπανία με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα, με τον πιλότο να προχωρά σε αναγκαστική προσγείωση καθώς πέταγε πάνω από την Ιταλία. Σύμφωνα με την Aegean ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης ήταν ότι υπήρξε ένδειξη για αποσυμπίεση της καμπίνας.

«Κλαίγαμε και οι δύο»

Ο μουσικός δήλωσε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν καθώς οι μάσκες έπεσαν χωρίς προειδοποίηση. Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ο Hawkes δήλωσε: «Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από στο μεγάφωνο “επείγουσα κάθοδος – κρατηθείτε”».

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο έτρεμε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο πατέρας τριών παιδιών είπε ότι άφησε φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του στην οικογένειά του από φόβο ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα τα κατάφερναν. «Δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρέμει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε», ανέφερε.

Αφού η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση, ο κ. Hawkes είπε: «Όλοι ήταν τρομοκρατημένοι». Και πρόσθεσε: «(…). Στο τέλος, η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Ο Hawkes δήλωσε ότι οι επιβάτες ζητωκραύγασαν δυνατά μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου και μοιράστηκε επίσης την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να τους κατεβάσει όλους με ασφάλεια.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ο ίδιος ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο, με λεζάντα: «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το κεφάλι τους ήρεμο, ειδικά τον #captainfantastic που προσγείωσε το αεροπλάνο μας με ασφάλεια σήμερα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε».

Βαρκελώνηειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηAegeanαεροπλάνοαναγκαστική προσγείωση