Κόσμος|07.07.2023 06:00

Πώς η ομάδα Βάγκνερ στρατολογεί μεταφραστές: «Αξιοπρεπείς και έντιμες οικονομικές απολαβές, υγιές μαύρισμα» - Η απίστευτη... αγγελία

Newsroom

Μεταφραστές της αραβικής και γαλλικής γλώσσας ζητά, μέσω αγγελίας, η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία με εξειδίκευση στην παρακολούθηση του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, Site. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην αγγελία για τη στρατολόγηση των συνεργατών, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την «ευκαιρία να δουν τον κόσμο και να αποκτήσουν υγιές μαύρισμα».

Μετά την ανταρσία της ομάδας μισθοφόρων στη Ρωσία, πιο αβέβαιο από ποτέ είναι το μέλλον της Βάγκνερ αλλά και του αρχηγού της, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Οι μισθοφόροι, κατά τη διάρκεια της αστάθειας, έφτασαν μόλις μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

Οι επεμβάσεις της Βάγκνερ στο εξωτερικό, ωστόσο, και ιδίως στη Συρία και σε αφρικανικές χώρες (ειδικότερα σε Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μαλί), μέχρι στιγμής δεν έχουν τεθεί δημόσια υπό αμφισβήτηση.

«Ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να μαυρίσεις»

Σύμφωνα με τη Site, στο κανάλι της οργάνωσης στο Telegram, «PMC Wagner Employment» (Στρατολόγηση της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner), αναφέρεται ότι «ζητούνται μεταφραστές». Η μετάφραση της ανάρτησης που έκανε η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι, προσφέρονται από την οργάνωση,  «αξιοπρεπείς και έντιμες οικονομικές απολαβές», ασφάλιση, «ο καλύτερος εξοπλισμός», καθώς και «η ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιές μαύρισμα».

Σχετικά με το μέλλον της οργάνωσης, πάντως, μετά την ανταρσία πολλά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν, όπως ισχύει και για τη μοίρα του Πριγκόζιν. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, που υπήρξε και διαμεσολαβητής μεταξύ Πριγκόζιν και Πούτιν, στις 27 Ιουνίου δήλωνε ότι, πράγματι, ο αρχηγός της οργάνωσης βρισκόταν στη Λευκορωσία, όπως προέβλεπε η συμφωνία.

Σήμερα, ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας, τόνισε ότι, πλέον, ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Ρωσία. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε ότι, η Μόσχα, «δεν παρακολουθεί» τις κινήσεις του Πριγκόζιν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαΛευκορωσίαειδήσεις τώραΓεβγκένι ΠριγκόζινΒάγκνεραγγελία