Κόσμος|10.07.2023 14:23

Παραδοχή Κρεμλίνου: Ο Πούτιν συνάντησε τον Πριγκόζιν πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα – Τι συζήτησαν

Newsroom

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στο Κρεμλίνο, πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του διοικητή της Βάγκνερ, και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου.

Τι συζήτησε ο Πούτιν με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές της Βάγκνερ

Ειδικότερα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων διοικητών μονάδων, και ότι διήρκησε τρεις ώρες. Οι διοικητές της Βάγκνερ δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι δικοί του στρατιώτες και πως θα συνεχίσουν να πολεμούν γι’ αυτόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επιβεβαιώνοντας έτσι σχετικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα η εφημερίδα Liberation.

Η σύντομη ανταρσία υπό τον Πριγκόζιν, κατά την οποία οι μαχητές της Βάγκνερ πήραν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ροστόφ στο νότιο τμήμα της χώρας, έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία.

Η ανταρσία τους έληξε με συμφωνία στην οποία μεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο Πούτιν ευχαρίστησε έκτοτε τον στρατό του και τις δυνάμεις ασφαλείας του για την αποτροπή χάους και εμφύλιου πολέμου.

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αποτίμησή του για τις ενέργειες της εταιρίας (Βάγκνερ) στο μέτωπο κατά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (στην Ουκρανία) και έδωσε επίσης την αποτίμησή του για τα γεγονότα της 24 Ιουνίου (την ημέρα της ανταρσίας)», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών για το τι συνέβη και τους προσέφερε περαιτέρω εναλλακτικές για την απασχόλησή και για τη μάχη.

«Οι διοικητές έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντίμιρ ΠούτινΓεβγκένι Πριγκόζιν