Κόσμος|20.07.2023 22:40

Στραγγάλισε την επί 50 χρόνια σύζυγό του, που έπασχε από λευχαιμία: Από τη φυλακή, κάνει λόγο για υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Newsroom

Εδώ και 19 μήνες στη φυλακή στην Κύπρο βρίσκεται ο 76χρονος Βρετανός, Ντέιβιντ Χάντερ, αφότου παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε την επί 50 χρόνια σύζυγό του, επειδή αυτή έπασχε από λευχαιμία και, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε φτάσει στο σημείο να τον «παρακαλάει» να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2021. Ο Χάντερ, έκτοτε, περιμένει να ολοκληρωθεί η δίκη για τη σύζυγό του, Τζάνις. Σύμφωνα με το BBC, από πλευράς του κατηγορούμενου, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Τους ισχυρισμούς, μάλιστα, υιοθετεί και η κόρη του 76χρονου. Οι εισαγγελείς, ωστόσο, διαφωνούν, αφού, όπως λένε, ο Χάντερ ομολόγησε την πράξη, λίγο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε, μετά τον στραγγαλισμό της συζύγου του. Στο αφιέρωμα του βρετανικού μέσου, η κόρη του ζευγαριού σημείωσε ότι, «όσο και να προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, είναι συντετριμμένος».

«Ήταν η καλύτερή μου φίλη»

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι, καθημερινά, η Τζάνις, τον παρακαλούσε να την σκοτώσει, ώστε να απαλλαγεί από την ασθένειά της. «Δεν ήταν απλώς η γυναίκα μου, ήταν η καλύτερή μου φίλη», είπε ο ίδιος. «Πέντε ή έξι εβδομάδες πριν πεθάνει μου ζητούσε να τη βοηθήσω. Με ρωτούσε περισσότερα κάθε μέρα. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε και με παρακαλούσε. Κάθε μέρα μου ζητούσε λίγο πιο έντονα να το κάνω», πρόσθεσε.

ΚύπροςστραγγαλισμόςλευχαιμίαΒρετανοίειδήσεις τώραευθανασία