Κόσμος|24.07.2023 23:10

Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Ζηλανδίας - Οδηγούσε μεθυσμένη και αντιστάθηκε στη σύλληψη

Newsroom

Από νέα κρίση κλυδωνίζεται η κυβέρνηση των Εργατικών στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η υπουργός Δικαιοσύνης ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το τροχαίο συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Γουέλινγκτον. Στην 39χρονη Κίρι Άλαν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για αντίσταση κατά της αρχής. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η Άλαν υπέβαλε την παραίτηση αλλά θα παραμείνει προς το παρόν βουλευτής. Πρόκειται για το τέταρτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού Κρις Χίπκινς που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα από τον περασμένο Μάρτιο.

Η 39χρονη πολιτικός, που εθεωρείτο ανερχόμενο αστέρι του Εργατικού Κόμματος, πήρε πρόσφατα άδεια μετά τον χωρισμό της από τον σύντροφό της, ενώ δέχθηκε επικρίσεις για τις κακές σχέσεις της με το προσωπικό του υπουργείου της.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς είπε ότι μίλησε στην Άλαν σήμερα το πρωί και της είπε ότι κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να παραμείνει στο πόστο της ως υπουργός Δικαιοσύνης και εκείνη συμφώνησε να παραιτηθεί.

Η Άλαν ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της και είπε ότι θα σκεφτεί το μέλλον της στην πολιτική.  «Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισα σειρά προσωπικών προβλημάτων. Πήρα άδεια για να τα αντιμετωπίσω και νόμιζα ότι μπορούσα να τα ξεπεράσω, παρά την πίεση των υπουργικών καθηκόντων. Οι χθεσινές μου ενέργειες έδειξαν ότι δεν τα ξεπέρασα και απογοήτευσα τον εαυτό μου και τους συναδέλφους μου», δήλωσε. 

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στη Νέα Ζηλανδία και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Συντηρητικούς σε μικρή απόσταση από τους Εργατικούς.

ειδήσεις τώρατροχαίοπαραίτησηΝέα Ζηλανδία