Κόσμος|29.07.2023 12:19

Νέοι μπελάδες για τον Έλον Μασκ: Καταγγελία από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο για το «Χ» στα κεντρικά γραφεία του Twitter

Newsroom

Καταγγελία και έρευνα κατά του Έλον Μασκ ξεκίνησε η πόλη του Σαν Φρανσίσκο καθώς, η γιγάντια πινακίδα με το νέο λογότυπο «Χ» που τοποθετήθηκε την Παρασκευή (28/07) στα κεντρικά γραφεία του Twitter, στο κέντρο της πόλης, δεν είχε τη σχετική άδεια από την πολεοδομία. Ο Αμερικανός μεγιστάνας συνεχίζει το rebranding του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο, για λόγους σχεδιασμού και ασφάλειας, απαιτείται άδεια για την αντικατάσταση γραμμάτων ή συμβόλων σε κτίρια ή την τοποθέτηση πινακίδας πάνω σε ένα κτίριο. Το X εμφανίστηκε όταν η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο εμπόδισε τους εργαζομένους τη Δευτέρα να αφαιρέσουν το εμβληματικό πουλί, το παλιό λογότυπο της μάρκας από το κτίριο, λέγοντας ότι δεν είχαν αποκλείσει το πεζοδρόμιο για να κρατήσουν τους πεζούς ασφαλείς αν έπεφτε κάτι.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων, Πάτρικ Χάναν στο Associated Press, οποιαδήποτε γράμματα ή σύμβολα αντικατάστασης θα απαιτούσαν άδεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η «συνέπεια με την ιστορική φύση του κτιρίου», αλλά και για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Ο ίδιος τόνισε ότι, η ανέγερση πινακίδας στην κορυφή ενός κτιρίου απαιτεί επίσης άδεια. «Η αναθεώρηση του σχεδιασμού και η έγκριση είναι επίσης απαραίτητη για την τοποθέτηση αυτής της πινακίδας. Η πόλη ανοίγει καταγγελία και ξεκινά μια έρευνα», είπε ο ίδιος.

 Έχει ονομάσει «Χ» ένα από τα παιδιά του

Στο πλαίσιο της εκ βάθρων αναδιαμόρφωσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ο Μασκ αποκάλυψε το νέο λογότυπο «Χ», που αντικαθιστά το διάσημο μπλε πουλί του Twitter. Το λογότυπο άρχισε να εμφανίζεται στην έκδοση για υπολογιστές του Twitter την περασμένη Δευτέρα, ενώ η αντικατάσταση σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με τις εφαρμογές σε κινητά iOS και Android.

Ο Αμερικανός, που είναι και CEO της Tesla, γοητευόταν από καιρό με το γράμμα Χ και είχε ήδη μετονομάσει την εταιρική ονομασία του Twitter σε X Corp. αφού την αγόρασε τον Οκτώβριο. Μάλιστα, έχει δώσει το όνομα «Χ» σε ένα από τα παιδιά του. Το πραγματικό όνομα του παιδιού είναι μια συλλογή από γράμματα και σύμβολα. Το απόγευμα της Παρασκευής, ένας εργαζόμενος σε ένα ανυψωτικό μηχάνημα έκανε ρυθμίσεις στην πινακίδα και στη συνέχεια έφυγε.

Σαν ΦρανσίσκοπολεοδομίαTwitterΈλον Μασκειδήσεις τώρα