Κόσμος|30.07.2023 12:40

Ο Πούτιν υπερασπίζεται τις συλλήψεις επικριτών του Κρεμλίνου στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπερασπίστηκε χθες Σάββατο την αυξανόμενη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών και τις συλλήψεις επικριτών του Κρεμλίνου, υποστηρίζοντας πως ήταν απαραίτητες στο πλαίσιο της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε στο 2023 και η Ρωσική Ομοσπονδία εμπλέκεται σε ένοπλη σύγκρουση με γειτονική χώρα. Θεωρώ ότι οφείλουμε να έχουμε συγκεκριμένη στάση απέναντι σε ανθρώπους που προκαλούν ζημιά στο εσωτερικό της χώρας», είπε ο Πούτιν σε ρώσους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι για να επιτύχουμε, ακόμη και στο πεδίο των μαχών, πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες», συμπλήρωσε.

Αυτή ήταν η απάντηση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου σε δημοσιογράφο της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, που του ζήτησε να σχολιάσει τις πρόσφατες συλλήψεις του πολιτικού επιστήμονα Μπόρις Καγκαρλίτσκι και της σκηνοθέτιδας Γεβγκένια Μπέρκοβιτς. «Αυτοί οι άνθρωποι συνελήφθησαν για όσα είπαν ή έγραψαν. Είναι φυσιολογικό;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν το 1937.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι άκουσε τα ονόματά τους «για πρώτη φορά» και «δεν κατάλαβε επί της ουσίας τι έκαναν και πώς αντιμετωπίστηκαν», λέγοντας ότι εξέφρασε γενικώς την άποψή του για ένα «πρόβλημα».

Βλαντίμιρ ΠούτινΚρεμλίνοειδήσεις τώραΡωσία