Κόσμος|30.07.2023 21:50

Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από την έκρηξη σε συγκέντρωση στο Πακιστάν - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το τοπικό νοσοκομείο

Newsroom

Βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη που σημεθώθηκε σε πολιτική συγκέντωση στο Πακιστάν και είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 40 άνθρωποι να χάσουν τις ζωές του κι άλλοι 150 να τραυματιστούν.

Ο αχηγός της αστυνομίας της περιοχής, μιλώντας στο Reuters, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συγκέντρωση του συντηρητικού κόμματος Jamiat Ulema Islam-Fazl (JUI-F), το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με το σκληροπυρηνικό πολιτικό Ισλάμ στην πρώην φυλετική περιοχή του Μπαζάουρ.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να βρίσκεται και ο σκληροπυρηνικός κληρικός και πολιτικός ηγέτης του JUI, Maulana Ziaullah.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί, ενώ ταυτόχρονα κήρυξαν το νοσοκομείο της περιφέρειας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με μία αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών ενόπλων από την προηγούμενη χρονιά, όταν κατέρρευσε μία συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan -TTP) και του Ισλαμαμπάντ. Η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι είναι έμμεσα συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

έκρηξηΠακιστάνβόμβαειδήσεις τώρα