Κόσμος|01.08.2023 22:30

Ιnfluencer πέθανε από ασιτία: Τα τελευταία 10 χρόνια ακολουθούσε vegan ωμοφαγική διατροφή

Newsroom

Η vegan influencer Zhanna Samsonova άφησε την τελευταία της πνοή στις 21 Ιουλίου στη Μαλαισία από ασιτία. Η 39χρονη με καταγωγή από τη Ρωσία ακολουθούσε vegan ωμοφαγική διατροφή, ενώ κατά περιόδους ασκούσε «ξηρή νηστεία» κατά τη διάρκεια της οποίας αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες. Ένα τυπικό γεύμα της περιλάμβανε φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

 

Η  influencer φέρεται να πέθανε από λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα, με την κατάσταση της να επιδεινώνεται από την περιοριστική διατροφή της. 

 

Η Zhanna  Samsonova στην αρχή ακολουθούσε βίγκαν διατροφή, αλλά στη συνέχεια υιοθέτησε τη λεγόμενη vegan raw diet. Τα τελευταία έξι χρόνια είχε αντικαταστήσει το νερό με χυμούς φρούτων και λαχανικών. 

Ένας φίλος της δήλωσε ότι την είχε δει πριν από μερικούς μήνες στη Σρι Λάνκα κι ότι φαινόταν εξαντλημένη. «Την έστειλαν στο σπίτι της για να λάβει θεραπεία. Ωστόσο, το έσκασε. Όταν την είδα στο Πουκέτ, τρομοκρατήθηκα», πρόσθεσε.

Η ίδια θεωρούσε πως χάρη στην αυστηρή διατροφή που ακολουθούσε ήταν απόλυτα υγιής κι ότι την βοηθούσε, ώστε να μην κολλάει ούτε  συνηθισμένο εποχιακό κρυολόγημα.

veganειδήσεις τώρανεκρήinfluencer