Κόσμος|07.08.2023 15:42

Ισχυρή έκρηξη σε λιμάνι στην Τουρκία - Πληροφορίες για τραυματίες

Μαρία Ζαχαράκη

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι Ντερίντζε της Νικομήδειας στις 14.40. Στην περιοχή στάλθηκε σωστικά συνεργεία, αλλά και ομάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νικομήδειας, Ομέρ Ισλάμογλου, δήλωσε: «Έχουμε 5 τραυματίες, τους στείλαμε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. 


Επί του παρόντος, βλέπουμε ότι είναι ελαφρά, ένας από αυτούς φαίνεται να είναι πιο σοβαρά. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την αιτία της έκρηξης ακόμα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ντερίτζε, Ζεκί Αϊγκιούν, δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έγινε σε σιλό σιτηρών.

«Γνωρίζουμε μόνο ότι έγινε έκρηξη. Το κάτω μέρος των δύο σιλό άνοιξε. Δεν γνωρίζουμε την αιτία της έκρηξης ακόμα. Δεν σχετίζεται με το λιμάνι. Δεν είναι μια έκρηξη που βλάπτει το περιβάλλον. Παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε απόσταση 50 μέτρων»

Σύμφωνα με το CNN TURK, «ένα από τα σιλό σιτηρών εξερράγη. Πιστεύεται ότι συνέβη ενώ ένα πλοίο αγόραζε σιτάρι σε εκείνο το σημείο».

ειδήσεις τώραλιμάνιέκρηξηΤουρκία