Κόσμος|15.08.2023 20:00

Τραγωδία στη Φλόριντα: 9χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 6χρονο με πυροβόλο όπλο

Newsroom

Ένας 9χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 6χρονο, σκοτώνοντάς τον, ανακοίνωσε η αστυνομία της Φλόριντα, στο πιο πρόσφατο περιστατικό χρήσης πυροβόλου όπλου από παιδί με μοιραίες συνέπειες.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια αναφορά για ένα άτομο που πυροβολήθηκε μέσα σε ένα σπίτι στο Τζάκσονβιλ γύρω στις 14:50 τη Δευτέρα, δήλωσε ο βοηθός αρχηγού J.D. Stronko από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αρχική έρευνα διαπίστωσε ότι οι δύο ανήλικοι βρίσκονταν μέσα στην κατοικία υπό τη φροντίδα ενός ενήλικα», δήλωσε ο Stronko. «Ο ένας από τους ανήλικους κατάφερε να βρει ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε με έναν μόνο πυροβολισμό, πλήττοντας το θύμα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής βίας».

Το θύμα, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε από τα τραύματά του.

Σύμφωνα με την Washingtonpost, τα πυροβόλα όπλα ήταν η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά κάτω των 18 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 και το 2021, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Από το 2015, σύμφωνα με μια μελέτη, έως και 4,6 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούσαν σε σπίτια με τουλάχιστον ένα γεμάτο, ξεκλείδωτο πυροβόλο όπλο.

Ο Στρόνκο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς ο 9χρονος απέκτησε πρόσβαση στο πυροβόλο όπλο ή αν αυτό ήταν ασφαλισμένο, δήλωσε ότι η έρευνα βρισκόταν σε αρχικό στάδιο και ήταν πολύ νωρίς για να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες. Είπε ότι ο ενήλικας που βρισκόταν στο σπίτι με τα παιδιά ανακρίθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, αλλά δεν υπάρχουν εκκρεμείς ύποπτοι για την υπόθεση.

ανήλικοιόπλοΦλόρινταειδήσεις τώρα