Κόσμος|19.08.2023 09:00

Νέος συναγερμός στην Ταϊβάν: Στρατιωτικές ασκήσεις του κινεζικού στρατού γύρω από το νησί - Εντοπίστηκαν 42 αεροσκάφη

Newsroom

Η Κίνα διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν το Σάββατο ως «αυστηρή προειδοποίηση» σε αντίδραση στην πρόσφατη στάση του αντιπροέδρου της Ταϊβάν, Γουίλιαμ Λάι, στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι εντόπισε 42 κινεζικά αεροσκάφη και οκτώ πλοία που συμμετείχαν σε ασκήσεις γύρω από το νησί.

«Η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ξεκίνησε το Σάββατο κοινές περιπολίες στον αέρα και τη θάλασσα και στρατιωτικές ασκήσεις του ναυτικού και της αεροπορίας γύρω από το νησί της Ταϊβάν... με σκοπό να εκπαιδεύσει τον συντονισμό των στρατιωτικών σκαφών και αεροπλάνων και την ικανότητά τους να καταλαμβάνουν τον έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου», μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης Xinhua, επικαλούμενα κινεζικές στρατιωτικές πηγές.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν καταδίκασε έντονα τις στρατιωτικές ασκήσεις, λέγοντας ότι δεν «βοηθούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν». Η Ταϊπέι δήλωσε επίσης ότι τα γυμνάσια αναδεικνύουν τη «μιλιταριστική νοοτροπία» της Κίνας.  

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας διαβεβαίωσε ότι θα αναπτύξει τις απαραίτητες δυνάμεις και διαθέτει την ικανότητα, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας.

ειδήσεις τώραΤαϊβάνΚίναΗΠΑ