Κόσμος|21.08.2023 22:30

Σοκ στη Μόσχα: 4 νεκροί από πλημμύρες – Εγκλωβίστηκαν στους υπονόμους της ρωσικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια ξενάγησης

Newsroom

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν στο υπέδαφος από τα νερά των πλημμυρών κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στο αποχετευτικό σύστημα της Μόσχας, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν επιβεβαίωσε τους θανάτους χωρίς να πει πόσοι έχασαν τη ζωή τους και δήλωσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς αγνοούμενους.

Οι πλημμύρες της Κυριακής, που προκλήθηκαν από έντονη βροχόπτωση, ήταν τόσο ραγδαίες που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διαφύγουν.

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν περιηγήσεις στους υπονόμους της πόλης, ορισμένοι από τους οποίους χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πτώμα μιας έφηβης κοπέλας βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στον ποταμό Μόσκοβα κοντά στο πάρκο Zaryadye στο κέντρο της πόλης. Το επόμενο πρωί, ένας άνδρας και ένα έφηβο αγόρι ανακαλύφθηκαν στο ίδιο σημείο. Ένα τέταρτο θύμα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση αργότερα τη Δευτέρα.

Η ομάδα λέγεται ότι εξερευνούσε τον υπόγειο ποταμό Neglinka, παραπόταμο του Μόσκοβα.

Αρχικά περισσότερα από 20 άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ria, αν και οι περισσότεροι από αυτούς αργότερα αποσύρθηκαν επειδή προβλεπόταν δυνατή βροχή.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οκτώ άτομα προχώρησαν στην ξενάγηση. Οι δύτες ψάχνουν τον ποταμό Μόσκοβα για περισσότερα θύματα. Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα εν μέσω ισχυρισμών ότι δεν τηρήθηκαν τα πρότυπα ασφαλείας.

ειδήσεις τώραθάνατοιπλημμύρεςΜόσχα