Κόσμος|19.03.2019 18:24

Το Brexit καταστρέφει την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία

Newsroom

Καταστροφικές αναμένεται να είναι οι συνέπειες του Brexit στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι επικεφαλής των τμημάτων της αυτοκίνησης πολλών εταιρειών καθώς βλέπουν, ότι η βιομηχανία αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί με τον ίδιο ρυθμό στον εφοδιασμό των χωρών της Ευρώπης.

Πέρυσι, το 51% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στη Μ. Βρετανία αγοράστηκαν από πελάτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 8 στα 10 επιβατικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη χώρα εξάγονται στην Ε.Ε. και όχι μόνο.

Από την άλλη πλευρά, πολλές θα είναι και οι συνέπειες στην αυτοκινητοβιομηχανία όλων των χωρών της Ε.Ε. καθώς το ένα τρίτο των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σε αυτήν καταλήγουν στη Μ. Βρετανία.

Όπως είναι φυσικό, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα, που θα επηρεάσουν την παραγωγή και την εξαγωγή των αυτοκινήτων με τους προνομιακούς όρους που ισχύουν σήμερα.

Το Brexit θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, στην αύξηση του κόστους παραγωγής των αυτοκινήτων, γεγονός αποτρεπτικό στην συνέχιση των διαφόρων συνεργασιών.

αυτοκινητοβιομηχανίαBrexit