Προκλητική ανάρτηση από το ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συνεχάρη την Τουρκία για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής
NewsroomΣυγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία ανήρτησε (και φέτος) στον λογαριασμό της η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, με αφορμή την επέτειο της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε 30η Αυγούστου. Οι εορτασμοί αφορούν στην έναρξη της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο που είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα του ελληνικού Στρατού και την μικρασιατική καταστροφή του 1922.
«Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί»., σημειώνεται στο μήνυμα της LANDCOM. Και πέρυσι, την ίδια μέρα, το ΝΑΤΟ είχε αναρτήσει παρόμοιο μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο και προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας και είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή του αργότερα.
- Πιο έτοιμος από ποτέ ο τρομερός Ολυμπιακός για την κούπα! Έλιωσε τη Φενέρ και έφυγε για τελικό
- Γεωπολιτικό αλαλούμ: Ο Τραμπ στέλνει 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία και προκαλεί σύγχυση στην Ευρώπη
- Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση το 3χρονο κοριτσάκι - Συνελήφθη η μητέρα, ανθρωποκυνηγητό για τον πατέρα
- Στο «φως» νέα αρχεία για UFO από τις ΗΠΑ: Οι «πύρινες μπάλες», τα έγγραφα και τα βίντεο