Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της εγκλωβισμένοι στην Γκαμπόν: «Πολύ στρατός με όπλα και οχήματα με πυροβόλα» - Τι περιγράφουν
NewsroomΕγκλωβισμένη στην Γκαμπόν, όπου ομάδα από 12 ανώτατους αξιωματικούς του στρατού ανέλαβε τα ηνία της χώρας με πραξικόπημα, βρίσκεται Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της. Οι δυο τους είχαν πάει για διακοπές αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς έκλεισαν τα σύνορα.
«Πολύ στρατός με όπλα»
Η Εύα Σπαρτάλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση: «Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα… Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».
Η κα Σπαρτάλη επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο, Κυριακή, από τη χώρα, ωστόσο, όλα τα αεροδρόμια είναι κλειστά και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις: «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό».
Από την πλευρά του 13χρονος Μάξιμος δήλωσε: «Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα».
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.
- Αποκάλυψη Politico: Το σχέδιο ύψους 800 δισ. ευρώ Ευρώπης και ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στην Ουκρανία
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix
- Πώς τα ζώα μπορούν να μας δείξουν τον τρόπο να απαλλαγούμε από τους τυράννους