Κόσμος|03.09.2023 15:41

Βέλγος αθλητής κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στον Κορινθιακό Κόλπο - Διένυσε 131 χιλιόμετρα!

Newsroom

Ένας αθλητής από το Βέλγιο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, διανύοντας 131 χιλιόμετρα στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο Ματιέ Μπον κολυμπούσε επί 60 ώρες και 55 λεπτά στον Κορινθιακό Κόλπο και κατάφερε να διανύσει131 χιλιόμετρα. Επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία, επειδή μπορούσε να κολυμπήσει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή.

«Πρώτος στόχος μου είναι να σπάσω το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 125,7 χιλιομέτρων, αλλά αν πάλι νιώθω καλά μετά από αυτή την απόσταση και με ευνοήσει ο Ποσειδώνας, σκοπεύω να κολυμπήσω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του.

 

Ο Ματιέ Μπον ξεκίνησε την Πέμπτη, μια μέρα αργότερα από αυτή που είχε προγραμματιστεί λόγω των ισχυρών ανέμων και των πολύ ψηλών κυμάτων στον Κορινθιακό.

«Ολόκληρο το σώμα του, αλλά κυρίως τα χείλη του πονούσαν πολύ λόγω του αλμυρού θαλασσινού νερού. Επιπλέον, στο τέλος υπήρχε σφοδρός άνεμος» ανέφερε η ομάδα του. «Ήταν δύσκολος τερματισμός, αλλά παρά το ταλαιπωρημένο σώμα του, ο Ματιέ συνέχισε να χαμογελά και να προχωρά» επισήμαναν.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Νιλ Άγκιους από τη Μάλτα που είχε διανύσει 125,7 χιλιόμετρα.

ειδήσεις τώραπαγκόσμιο ρεκόρκολύμβησηΚορινθιακός