Κόσμος|07.09.2023 13:54

«Ο γείτονας πλημμύρισε»: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την κακοκαιρία Daniel στην Ελλάδα

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ
Intime News / ΓΕΕΘΑ

Ο βουλευτής του Κόμματος Ευδαιμονίας (Saadet), Μουσταφά Καγιά σε ανάρτησή του στο twitter στέλνει τα συλλυπητήριά του προς την Ελλάδα για τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα και είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 άτομα να χάσουν τις ζωές τους. 

«Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Ελλάδα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην πλημμύρα που προκλήθηκε πρώτα από την υπερβολική ζέστη και τώρα από τις βροχές.Τα συλλυπητήριά μου στην ελληνική κυβέρνηση και τον λαό για τους Έλληνες πολίτες που έχασαν τη ζωή τους σε όλες αυτές τις φυσικές καταστροφές», έγραψε στο twitter. 

O τουρκικός τύπος για τις πλημμύρες στην Ελλάδα

Η κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τον τουρκικό Τύπο. Οι τούρκικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στις πλημμύρες, εστιάζοντας στις ανθρώπινες απώλειες. 

Στην ισλαμιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ  δημοσιεύεται με ρεπορτάζ με τίτλο «Ο γείτονας επίσης πλημμύρισε». «Συνολικά 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Στην Ελλάδα, οι βροχές που συνεχίζονται από την προηγούμενη ημέρα προκάλεσαν πλημμύρες και αστραπιαίες υπερχειλίσεις. Η σορός ενός ηλικιωμένου ανασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας στη Μαγνησία. Έτσι, μαζί με τον 70χρονο που έχασε τη ζωή του την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 2. Τρία άτομα άνω των 80 ετών που εξαφανίστηκαν στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες δεν έχουν ακόμη βρεθεί», αναφέρει. 

Άλλοι σχετικοί τίτλοι Τ/Τύπου

  • Σοζτζού (αντιπολιτευόμενη εφημερίδα): «Οι γείτονες επλήγησαν επίσης από έντονες βροχοπτώσεις»
  • Μιλιέτ (φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «Οι γειτονικές χώρες επλήγησαν επίσης από την καταστροφή: 6 ΝΕΚΡΟΙ [σσ. ενν. σε Ελλάδα και Βουλγαρία συνολικά]»
  • Τουρκιγέ (φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ [σσ. αναφορά και σε Βραζιλία και Κίνα] - Στην Ελλάδα η βροχή δεν κοπάζει / Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους»
  • Πόστα (φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «3 νεκροί στη Βουλγαρία, 2 νεκροί στην Ελλάδα – Η πλημμύρα χτύπησε επίσης τον γείτονα»
πλημμύρεςτουρκικά ΜΜΕελληνοτουρκικές σχέσειςελληνοτουρκικάειδήσεις τώρανεκροίκακοκαιρία Daniel