Κόσμος|11.09.2023 12:25

Κακοκαιρία Daniel: Μετά την Ελλάδα, σφυροκοπά τη Λιβύη - Πλημμύρες και φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Newsroom

Μετά την Ελλάδα, η κακοκαιρία Daniel κινήθηκε προς την Αφρική και σφυροκοπά άγρια τη Λιβύη, όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές και φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Η καταιγίδα εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς έφτασε στις ακτές της Λιβύης το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας στο πέρασμά της πλημμύρες και καταστροφές. Σειρά έχει η Αίγυπτος η οποία επίσης προετοιμάζεται για έντονες καιρικές συνθήκες στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Η κυβέρνηση της Λιβύης κήρυξε την πόλη Ντέρνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς σύμφωνα με λιβυκά μέσα υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 50 νεκρούς, όπως αναφέρει το thenationalnews.com.

Τουλάχιστον ένας άνδρας, επιβεβαιώθηκε πως πέθανε εξαιτίας της καταιγίδας, αφού είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητό του που πλημμύρισε. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Λιβύης.

Η κρατική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης κήρυξε κατάσταση μέγιστου συναγερμού ενόψει της κακοκαιρία Daniel ενώ κάτοικοι ανήρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας βοήθεια από τις Αρχές.

Το Σάββατο, οι αρχές στην ανατολική Λιβύη κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αναστολή των μαθημάτων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, κλείσιμο των καταστημάτων και επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Αιγυπτιακή Μετεωρολογική Αρχή προειδοποίησε τους πολίτες την Κυριακή ότι η καταιγίδα θα φτάσει στη χώρα μέχρι τη Δευτέρα, συνοδευόμενη από βροχές και έντονα φαινόμενα.

κακοκαιρίανεκροίΛιβύηΑφρικήειδήσεις τώρακακοκαιρία Daniel