Κόσμος|12.09.2023 18:30

Άφιξη-υπερπαραγωγή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία: Τον υποδέχθηκε μπάντα έξω από το θωρακισμένο τρένο του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Πηγή δήλωσε στο Reuters πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Η εντυπωσιακή άφιξη στη Ρωσία

Κατά την άφιξή του το βράδυ στη Ρωσία, τον Κιμ Γιονγκ Ουν περίμενε μία μπάντα του ρωσικού στρατού, ενώ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης με τη πολυμελή συνοδεία του περπάτησε προς το κτίριο του σταθμού.

Τον Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχθηκαν ο Αλεξάντερ Κοζλόφ, επικεφαλής του υπουργείου Φυσικών Πόρων και πρόεδρος της διακυβερνητικής επιτροπής για τη συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα.

Μετά την τελετή υποδοχής ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ του Κιμ και του κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας.

Το ταξίδι είναι η πρώτη επίσκεψη του Κιμ στο εξωτερικό εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια και το πρώτο του μετά την πανδημία της COVID-19.

Το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ήταν το 2019, επίσης στο Βλαδιβοστόκ, για την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τι θα συζητήσει με τον Πούτιν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία «υποδεικνύουν» πως οι συνομιλίες της Πιονγκγιάνγκ και της Μόσχας για μελλοντικές παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού προχωρούν.

«Κάθε μορφή συνεργασίας ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και γειτονικές της χώρες πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που δεν πλήττει τους διεθνείς κανόνες και την ειρήνη», πρόσθεσε.

Κατά τις πληροφορίες των NYT, ο Πούτιν θέλει να εξασφαλίσει οβίδες για το πυροβολικό και επίσης αντιαρματικούς πυραύλους. Ο Κιμ θέλει από την πλευρά του τεχνολογίες αιχμής ως προς τους δορυφόρους και τα υποβρύχια καθώς και διατροφική βοήθεια.

Κιμ Γιονγκ Ουνειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινΒόρεια ΚορέαΡωσίαΝτμίτρι Πεσκόφ