Κόσμος|13.09.2023 08:22

Συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι - Η θερμή χειραψία και η «καυτή» ατζέντα των συζητήσεων

Newsroom

Συνάντηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ούν στον απομακρυσμένο χώρο εκτόξευσης πυραύλων της Ρωσίας, το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι.

«Χαίρομαι που σε βλέπω»

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να υποδέχεται τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας ενώ γύρω τους βρίσκονται άνδρες ασφαλείας και φωτογράφοι. «Χαίρομαι που σε βλέπω, πως ήταν το ταξίδι σου»; φαίνεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον Κίμ.

Οι εξοπλισμοί στην ατζέντα συζήτησης

Στη συνάντηση αυτή εκτιμάται πως οι δύο ηγέτες αναμένεται να συνομιλήσουν για το ενδεχόμενο παροχής εξοπλισμών της Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ερωτηθείς αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την προμήθεια όπλων, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε οτι οι «χώρες μας συνεργάζονται σε ευαίσθητους τομείς που δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται» μετέδωσε το Ιnterfax.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κιμ έφτασε στη Ρωσία την Τρίτη (12/9) αφού ταξίδεψε από την Πιονγκγιάνγκ με το ιδιωτικό τεθωρακισμένο τρένο του.

Σημειώνεται ότι ο πρωί της Τετάρτης (13/9), πριν από την άφιξη του ηγέτη στο διαστημικό κέντρο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές.

ΡωσίαΒόρεια Κορέαειδήσεις τώραΚιμ Γιονγκ ΟυνΒλαντίμιρ Πούτιν