Κόσμος|13.09.2023 19:00

Μια γυναίκα νεκρή από αλλαντίαση και δέκα στο νοσοκομείο στο Μπορντό της Γαλλίας: Είχαν όλοι φάει στο ίδιο εστιατόριο

Newsroom

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι δέκα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα αλλαντίασης στο Μπορντό της Γαλλίας. Πρόκειται για Αμερικανούς, Καναδούς και Γερμανούς τουρίστες που είχαν δειπνίσει σε εστιατόριο στην περιοχή.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι τα περιστατικά δηλητηρίασης μάλλον συνδέονται με μια σος με σαρδέλες που σερβίρεται στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar».

Ο διευθυντής του εστιατορίου παραδέχτηκε ότι είχε πετάξει κάποιες σαρδέλες που είχαν έντονη μυρωδιά. «Άλλες φαίνονταν υγιείς και σερβιρίστηκαν στους πελάτες», δήλωσε στην εφημερίδα Sud Ouest και εξέφρασε τη λύπη γιατου πελάτες που δηλητηριάστηκαν. «Θα αισθανθώ συντετριμμένος, αν αποδειχθεί ότι αρρώστησαν στο μαγαζί μου», είπε.

Η αλλαντίαση είναι μια νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα προκαλώντας προβλήματα στους οφθαλμούς, δυσκολία στην κατάποση και, σε προχωρημένες μορφές, παράλυση των μυών, ιδιαίτερα στο αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

δηλητηρίασηΓαλλίαΜπορντόσαρδέλες