Κόσμος|14.09.2023 23:29
Σλοβακία: Την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη αποφάσισε η Μπρατισλάβα
NewsroomΗ Σλοβακία απέλασε έναν διπλωμάτη που έχει έδρα τη ρωσική πρεσβεία στην Μπρατισλάβα και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας.
Η ανακοίνωση του σλοβακικού ΥΠΕΞ
«Η αιτία (της απέλασης) είναι οι δραστηριότητές του, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως τη Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, δραστηριότητες που τεκμηριώθηκαν ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές της Σλοβακικής Δημοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο με ανάρτησή του στον επίσημο ιστότοπό του. Ο Ρώσος διπλωμάτης έχει διορία 48 ωρών να αποχωρήσει από τη χώρα.
Το σλοβακικό ΥΠΕΞ συμπλήρωσε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στην Μπρατισλάβα και προέτρεψε τη ρωσική πρεσβεία να ασκεί τις δραστηριότητές της σε συμφωνία με τη Σύμβαση της Βιέννης.
Διαβάστε ακόμη
- Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Ο εφιάλτης της λειψυδρίας, το αλλόκοτο νυχτερινό πότισμα και οι άδειες δεξαμενές
- Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν -«Δεν έχουν υποστεί αρκετό πόνο»
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου: Η στιγμή που ο 28χρονος βγαίνει από το γραφείο του ποινικολόγου
- Έγκλημα στη Σύρο: Από μαχαιριά στην πλάτη ο θάνατος της 42χρονης - «Πήγε να μας ληστέψει» λένε οι κατηγορούμενοι